Soğuk Odalar Sayesinde Soğan Depolama

Soğuk Odalar Sayesinde Soğan Depolama

Soğuk Oda ve Soğutma cihazları sayesinde fire vermeden soğan depolayabileceğinizi biliyor musunuz?

Soğuk Oda ve Soğutma cihazları sayesinde fire vermeden soğan depolayabileceğinizi biliyor musunuz?

Her ne kadar hala günümüzde ilkel yöntemler ile soğanların muhafaza edilmesi durumu söz konusu olsa da artık değişen teknolojiye ayak uydurarak firesiz soğan depolamaya başlayan birçok firma bulunmaktadır.

Maalesef ki fire vererek soğan saklayan birçok firma da bulunmaktadır. Hasattan hemen sonra güneş ve nemden uzak karanlık mağaralarda ürünleri depolayarak kurutma işlemi gerçekleştirmekte ve ürünleri muhafaza etmektedirler. Lakin bu durum %40-80 oranları arasında soğan firesi oluşturabilmektedir.

Bu gibi dezavantajları yok etmek ise günümüz teknolojileri sayesinde oldukça kolaylaşmıştır. Soğuk oda sistemlerinde zarar görmeden kurutulma işlemine tabi tutulan soğanlar zamanla da saklanabilir koşullarda depo içerisinde konumlandırılmaktadır. İlk 5 gün kurutma işlemine tabi tutulan soğanlar soğuk oda panelleri içerisine alındıktan sonra günlük yarım derece düşürülerek dondurulma işlemine tabi tutulmakta satış aşamasına geldiğinde ise satılacak kıvama gelecek derecelere yine yavaşça hazırlanmaktadır.

Bildiğiniz üzere soğan her ülkede en çok kullanılan gıda ürünlerinin başında yer almaktadır. Hemen hemen içerisine katılmadığı bir yemek yoktur. Hatta günümüzün fastfood dünyasına bile dahil edilen soğan, ülkeler ve tarımcılar için son derece önemli gıda ürünleri arasında yer almaktadır. Ancak soğuk hava deposu sistemi olmadan yapılan hasat kurutma işlemleri maalesef firma olarak sizleri zor duruma düşürmektedir. Bu sebepten dolayı mutlaka soğutma cihazları alarak fire vererek zarar etme işine son vermeniz gerekmektedir.

 

WhatsApp chat WhatsApp Danışma Hattı