Soğuk Oda Sistemleri Kapı Özellikleri

Soğuk Oda Sistemleri Kapı Özellikleri

Soğuk Oda Sistemleri Kapı Özellikleri Nedir? Ne Derece Önemlidir?

Soğuk oda sistemleri için gerekli olan en önemli özelliklerden biri kapı cinsidir. Soğuk Oda Kapılarısoğuk oda içerisinde bekletilecek ürünlere özel tercih edilmeli, günlük odanın sirkülasyon süreci kapı seçiminde dikkat edilmeli aynı zamanda ürün çıkışlarının genişliği de göz önünde bulundurularak kapı seçimi yapılmalıdır.

Soğuk hava deposu için beş çeşit Soğuk Oda Kapı sistemi bulunmaktadır. Bu kapı çeşitleri ve özellikleri şöyledir:

  • Çarpma kapı;  standartlara uygun olarak az ürün sirkülasyonu yapılacak soğuk odalar için uygunluk göstermektedir.
  • Sürgülü kapı; geniş ürün sevk etme ya da geniş ürün depolaması yapacak soğutma oda sistemleri için uygunluk göstermektedir. Hem zamandan tasarruf etmenize yardımcı olacağı gibi darbeye dayanıklı yanları ile de mükemmel bir koruma ile ürünlerinizin hasar almasına engel olmaktadır.
  • FLİP- FLAP kapı sistemleri; ürünlerin hızlı geçiş imkânını kolaylaştıran kapı modeli tüm soğutma cihazları için uygun sayılabilen kapı türlerinden bir tanesidir. Gerektiği zamanlarda yarı açık kalabilme özelliği ile ürünlerin bozulma süreçlerini engellemektedir. Devamlı ürün geçişlerinde açılıp kapanması gerekmemektedir. Yarı izolasyona sahip kapılar belirli aralıklarla açık kalabilme lüksünü kullanıcılara sunmaktadır.
  • Atmosfer kontrollü kapılar; özel olarak hazırlanan hava sistemlerine hizmet etmektedir. Atmosfer kontrolünü sağlayan kapılar acil bozulabilecek ürünlerin saklanma koşullarına uygunluk göstermektedir.
  • Yükleme kapıları: hızlı transferler için özel olarak tasarlanan rampa ve körük imkânı sunan endüstriyel soğuk oda sistemleri alanlarında kullanılabilecek kapı türleridir.

 

WhatsApp chat WhatsApp Danışma Hattı