Soğuk Oda İçerisinde Neler Bulunmalıdır?

Soğuk Oda İçerisinde Neler Bulunmalıdır?

Üretim kadar üretilen gıdaların korunması adına soğuk oda bulunması gerekir

Gıda sektörü için talepler hiç durmadan gelmeye devam etmektedir. İnsan sayısındaki artışın gün geçtikçe devam etmesi durumda etkilidir. Firmalar günlük olarak çok büyük rakamlarda üretime devam etmektedir. Ancak üretim kadar üretilen gıdaların korunması adına soğuk oda bulunması gerekir. Özel odalar sayesinde üretim aksamadan devam edecektir.

Soğuk odanın temel mantığı gıdaların daha uzun ömürlü olabilmesi ve satış anına kadar korunmasıdır. İstenen bu duruma erişebilmek her zaman tahmin edilen kadar kolay değildir. Örneğin sadece soğuk hava deposu ve soğutma cihazları almak yeterli gelmeyecektir. Çünkü farkında olmadan herhangi bir alanda hava akışı sağlandığı müddetçe soğuk etkisini yitirecektir.

Soğuk havanın etkisinin yitirmesi ile gıdaların bozulma süreci hızlanır. Bu duruma engel olabilmek adına soğuk oda içerisinde bulunması gereken tüm malzemeleri barındırmak gerekir. Öncelikle herhangi bir malzeme almadan ortamın izolasyon malzemeleri ile izole edilmesi gerekir. Sonrasında soğutma cihazları mutlaka alınmalıdır. Ortama soğuk havayı iletecek olan malzemedir.

Ancak durum bununla sınırlı kalmayacaktır. Ortam içerisinde giriş çıkışı sağlayan kapılar herhangi bir kapıdan oluşmamalıdır. Soğuk oda kapıları sayesinde normal kapılara nazaran hava giriş çıkışları en aza indirilir. Gıdaların korunabilmesi adına içeride havanın belirli bir derecede olması gerekir ve düşmemelidir. Durum bu olunca sıcaklık derecesini kontrol edebileceğiniz soğuk oda panelleri de gerekir. Firmamıza ulaşarak temin edebilirsiniz.

 

WhatsApp chat WhatsApp Danışma Hattı